Περίεργα Ξενοδοχεία ανά τον Κόσμο

Πολλοί είναι αυτοί που στον τίτλο και μόνο αναρωτιούνται τι το περίεργο μπορεί να κρύβει ένα ξενοδοχείο. Και όμως από την τοποθεσία μέχρι το είδος το περίεργο σε αυτά τα ξενοδοχεία είναι αυτό που ελκύει τους τουρίστες. Όταν επιλέγεις να οργανώσεις τις διακοπές σου, προβληματίζεσαι για το είδος του ξενοδοχείου που θα επιλέξεις.

Σίγουρα όμως στο μυαλό σου δεν έχεις τις πιο κάτω επιλογές. Η λίστα είναι μεγάλη. Μα πιο μεγάλη η περιέργεια για να δούμε σε ποιο από αυτά θα μπορούσαμε όντως να πληρώσουμε για να μείνουμε. Στη λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και το ελληνικό στοιχείο.

Το ξενοδοχείο Katikies στην Σαντορίνη είναι κτισμένο σε βράχο με ύψος 300 πόδια πάνω από τα νερά του Αιγαίου. Αποτελεί το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού με πισίνες που ξεχειλίζουν και μια θέα που κόβει την ανάσα. Έπειτα το ξενοδοχείο Κakslauttanen στην Φινλανδία είναι ένα ιγκλού ξενοδοχείο με μαγευτική θέα το Βόρειο Σέλας και τον καθαρό ουρανό. Τα δωμάτιά του έχουν σχήμα ιγκλού αλλά με γυάλινη οροφή. Παραμένει ανοικτό από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και το τέλος Απριλίου.

Επόμενος σταθμός είναι το The Starlight Room στη γειτονική Ιταλία. Είναι ουσιαστικά μια κατοικία στην κορυφή του βουνού με γυάλινη οροφή. Η πρόσβαση γίνεται με snowmobile και οι επισκέπτες μπορούν αν απολαύσουν τον ουρανό από το κρεβάτι τους. Βρίσκεται σε ύψος 6.742 ποδιών πάνω στην οροσειρά των Δολομιτών.

Τα λόγια για το επόμενο ξενοδοχείο είναι φτωχά. Πρόκειται για το Poseidon Undersea Resort στα Φίτζι. Και όπως μαρτυρά το όνομά του, βρίσκεται στον πάτο του βυθού. Έχει γυάλινη οροφή για να μπορεί κανείς να παρατηρεί τα διάφορα είδη ψαριών που υπάρχουν. Το φυσικό τοπίο κόβει την ανάσα ακόμη και την ώρα του φαγητού. Ίσως η επιλογή για ψάρι να μην είναι και τόσο ιδανική!

Στις ΗΠΑ είναι το ξενοδοχείο Amangiri Resort, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της ερήμου. Είναι κτισμένο με φυσικά υλικά έτσι ώστε να «κρύβεται» μέσα στην άμμο. Περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, κελάρι και φυσικά πισίνα.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο Jumbo Stay, το οποίο είναι ένα ξενοδοχείο στην καρδιά ενός αεροπλάνου. Έχει 33 δωμάτια, πολλά εκ τω οποίων πολυτελείς σουίτες και μπαρ. Σίγουρα ως ιδέα είναι πρωτότυπη. Ίσως και λίγο απόμακρη, μιας και είναι δύσκολο κανείς να πιστέψει ότι μπορεί να απολαύσει την διαμονή σε ένα τέτοιο μέρος. Και όμως το ξενοδοχείο-αεροπλάνο βρίσκεται έξω από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης στη Σουηδία και προσφέρει μια άνετη διαμονή.

Το επόμενο «περίεργο ξενοδοχείο» είναι το Giraffe Manor στην Κένυα. Στο ξενοδοχείο αυτό οι ταξιδιώτες συνυπάρχουν με καμηλοπαρδάλεις, οι οποίες μάλιστα είναι υπό εξαφάνιση. Τα μεγάλα αυτά ζώα κινούνται ελεύθερα στο δάσος. Έχουν αναπτύξει και μια μορφή οικειότητας με τους επισκέπτες. Και το πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλά από αυτά βάζουν το κεφάλι τους μέσα από τα παράθυρα και γεύονται τις λιχουδιές που τους δίνουν οι τουρίστες.

Υπάρχουν πολλά ακόμη περίεργα ξενοδοχεία που μπορεί να εντοπίσει κανείς. Τα περισσότερα από αυτά με τη δική τους ιστορία. Όσο μοναδικά και να είναι, το μόνο σίγουρο είναι ότι μοναδικές είναι οι διακοπές σε αυτά. Άρα εκ των πραγμάτων οι διακοπές στα μέρη αυτά επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις.