Ένα Αλλιώτικο Ξενοδοχείο

Είναι φυσικό επόμενο μετά από τόσα χρόνια αποστολών στο διάστημα να υπάρξει η ιδέα για τη δημιουργία ενός διαστημικού ξενοδοχείου. Δεν πρόκειται για ταινία, αλλά για μια πραγματικότητα. Η ιδέα έρχεται από την Ρωσία και σκοπό έχει την δημιουργία του ξενοδοχείου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Βέβαια την ιδέα αυτή καλοβλέπουν και πολλές άλλες χώρες με χρόνια προϋπηρεσίας στα ταξίδια αυτά.

Στο ξενοδοχείο αυτό θα μπορούν οι επισκέπτες να δουν από κοντά ένα δορυφόρο. Η επιχείρηση που καλοβλέπει ένα τέτοιο γεγονός είναι η Roscosmos State Corporation. Το ξενοδοχείο αυτό θα έχει 4 άνετα διαμερίσματα.

Σε ένα τέτοιο ταξίδι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο διαστημικός περίπατος με την συνοδεία επαγγελματιών. Επιπλέον, θα υπάρχει εξοπλισμός γυμναστικής και εγκαταστάσεις προσωπικής υγιεινής. Επίσης, θα υπάρχει φυσικά η δυνατότητα πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυο. Για να μπορούν με αυτό τον τρόπο να διαφημίζουν οι επισκέπτες τις διαστημικές τους διακοπές.

Υπολογίζεται ότι το κόστος για την ανέγερση ενός τέτοιου ξενοδοχείου θα φτάσει τα 446 εκατομμύρια δολάρια. Όσοι επιθυμούν ένα τέτοιο ταξίδι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η αποπληρωμή του ταξιδιού θα ξεκινάει 2 χρόνια πριν από την καθιερωμένη αναχώρηση. Οι πρώτοι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο αυτό το 2022.

Και επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στο παιχνίδι, έρχεται να προστεθεί μια ακόμη εταιρία αμερικανικών συμφερόντων. Η εταιρία αυτή δεν είναι άλλη από την «Wimberley Allison Tong & Goo». Η κατασκευή θα γίνει ως επί το πλείστον από ανακυκλωμένες δεξαμενές καυσίμων από τα διαστημικά λεωφορεία. Θα γίνεται χρήση της ηλιακής ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών.

Σύμφωνα με το BBC, το ξενοδοχείο αυτό θα αναπτύσσει ταχύτητα 27,500 χιλιομέτρων ανά ώρα. Θα περιστρέφεται γύρω από τη γη σε μόλις 90 λεπτά. Στην διάρκεια αυτή οι επισκέπτες θα δουν το ηλιοβασίλεμα και την ανατολή ηλίου 16 φορές. Η περιστροφή θα γίνεται και γύρω από τον εαυτό του, για να μπορεί να παράγει την απαραίτητη βαρύτητα που χρειάζεται. Θα βρίσκεται σε απόσταση 322 χιλιομέτρων από τη γη και θα μπορούν να διαμένουν σε αυτό γύρω στα 100 άτομα.

Σκοπός όλων αυτών είναι να δημιουργηθεί ένας διαστημικός τουρισμός σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα υποδεχτεί λίγους τουρίστες, οι οποίοι θα πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό. Στην δεύτερη φάση θα υπάρξει δυνατότητα μετάβασης για εκατομμύρια ανθρώπους. Απολαμβάνοντας έτσι ένα ευρύ κοινό το σύμπαν με χρηματικό ποσό αντίστοιχο μιας κρουαζιέρας.

Από τα αρνητικά που θα μπορούσε να βρει κανείς είναι η μηδενική βαρύτητα και ο χρόνος παραμονής. Αν αναλογιστούμε ότι όλο το ταξίδι θα είναι με μηδενική βαρύτητα, τότε η καλή φυσική κατάσταση κρίνεται απαραίτητη. Επιπλέον, η διατροφή θα πρέπει να είναι ανάλογη μιας και η γυμναστική στο διάστημα δεν είναι και εύκολη.

Επίσης, ένα τέτοιο ταξίδι δεν θα μπορεί να είναι σύντομο. Ο χρόνος παραμονής στο διάστημα είναι πολύ περισσότερος από όσος είναι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της γης. Ίσως στο μέλλον να μιλάμε για ολιγοήμερες κρουαζιέρες με φόντο το φεγγάρι. Ίσως πάλι σε κάποια χρόνια να μην θεωρείται καν ένα εναλλακτικό ξενοδοχείο. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι θα αποτελεί έναν από τους πιο κοσμικούς προορισμούς.